About Zenith Sportcoaching

ALESSANDRO | ZAAKVOERDER & TRAINER

Bij Zenith Sportcoaching werken we aan de hand van een duidelijk en afgelijnd stappenplan. Helemaal op maat van uw wensen, lichaam en mogelijkheden. Neem dus zeker contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek.

Wie ben ik?

  • Oprichter Zenith Sportcoaching
  • Conditie & performance coach lopen, wielrennen en triatlon
  • Personal Trainer
  • Voetbaltrainer jeugd KV Oostende & KRC De Panne
  • Groepslesgever Core, BBB, bootcamp,….
  • Lesgever Start-to-run
  • Lesgever privé-zwemles
  • Hoger Redder
  • Organisator Koksijde Trail ’18
  • Auteur ‘Stap voor stap wegwijs door TrainingPeaks’.
Zenith Sportcoaching personal training

"You don't have to believe in yourself, just believe in your trainer."

Van jongs af aan ben ik gebeten door de sportmicrobe. Op 6 jarige leeftijd begon ik met voetballen en doorliep ik de jeugdcategorieën bij KVV Koksijde. 

Op 14 jarige leeftijd ontstond bij mij de wielermicrobe. Dit grotendeels dankzij enkele wielerwedstrijden die jaarlijks voor mijn deur passeerden. Na maandenlang aandringen kon ik mijn ouders overtuigen om zelf mijn eerste stappen te zetten in de koerswereld. De eerste jaren verliepen echter moeizaam. Weinig tot geen begeleiding, moeilijk in peloton kunnen rijden, regelmatig na enkele ronden moeten lossen door de stevige tempoveranderingen. Kortom ik worstelde af en toe wel met de vraag of wielrennen iets voor mij was. Ik bleef echter volhouden, begon de sport steeds beter te beheersen en slaagde erin enkele successen te boeken bij de verschillende nevenbonden.

Jammer genoeg zorgden enkele valpartijen ervoor dat ik me nooit meer volledig veilig voelde in peloton. Daarnaast begon ik ook een steeds grotere interesse te krijgen in de trainingsleer en fysiologie die gekoppeld ging aan het correct trainen voor duursporters.

In diezelfde periode begon ik ook steeds meer interesse te krijgen in de triatlonsport en het hardlopen. Ik werd ongelofelijk gefascineerd door het uithoudingsvermogen van  langeafstandsatleten.

Ondertussen ben ik zelf reeds enkele jaren actief als triatleet. In 2017 liep ik mijn eerste marathon. Daarnaast nam ik ook deel aan enkele 70.3 triatlons zoals Challenge Geraardsbergen, Challenge Almere en IronMan 70.3 Lanzarote.

Sport is mijn passie en dat vertaalde zich gaandeweg ook in mijn studiekeuzes. Ondertussen ben ik afgestudeerd als Bachelor Sport en bewegen. Op dit moment zit ik in mijn laatste jaar Bachelor Secondair onderwijs lichamelijke opvoeding & bewegingsrecreatie.

Daarnaast ben ik actief als voetbaltrainer bij de jeugd van KV Oostende en KRC De Panne. 

Vanuit mijn eigen sport en studies is de interesse om sporters van ongeacht welk niveau te begeleiden, het lichaam te leren kennen, doelen na te streven, motiveren,… steeds verder toegenomen. Naast mijn studies aan de hogeschool volgde en volg ik nog steeds sportgerichte opleidingen wielrennen, triatlon en voetbal aan de VTS.

Een droom om sporters te begeleiden kreeg steeds meer vorm, en Zenith Sportcoaching werd geboren. Als trainer/coach wil ik dan ook met plezier een meerwaarde zijn voor iedereen die zich aangesproken voelt.

Zenith Sportcoaching op sociale media

Close Menu
×
×

Cart